ЕКСТРУДЕР E-250-60
ПРИЗНАЧЕННЯ
ПРОДУКТ
ЕКСТРУДОВАНІ КОРМОВІ ГРАНУЛИ: корм для риб, котів і собак
ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Продуктивність
до 200 кг / год
Витрата пари на 1 кг корму
0,03 ... 0,05 кг
Тиск пари, що надходить на екструдер
0,3 – 0,6 (3–6) мПа (кг/см²)
Температура пари
120-140 (393 – 443) °С (К)
Довжина
3234 мм
Ширина
1960 мм
Висота
3029 мм
Маса
1800 кг
ВСТАНОВЛЕНА ПОТУЖНІСТЬ
50 кВт
Екструдер розігріває сировину сухою парою, подрібнює і змішує, стискає, і дорозігріває до 120 … 150 ° С.
Пластифікований і спучений (взірваний) продукт приймає форму отворів матриці, через яку виходить з робочого органу екструдера і відрізається ножами відсікача.
МОЖЛИВІСТЬ
ПОСЛІДОВНІСТЬ РОБОТИ
ПАРАМЕТРИ:
Після змішування приготований розсипний комбікорм через живильник сировини надходить в змішувач-прекондиціонер екструдера.
Кондиціювання – важливий етап технологічного процесу, його призначення – зволоження і нагрівання розсипних комбікормів гарячим сухим паром тиском 0,2 … 0,5 МПа і температурою 130 … 155 °С, під дією якого комбікорм пом’якшується, нагрівається до 65 … 95 °С, стає більш пластичним, тим самим створюються кращі умови для екструдування – експандування.
Використання пари для кондиціонування сировини дозволяє збільшити продуктивність екструдера, поліпшити форму гранульованих продуктів, знизити знос робочих частин екструдера.
Із змішувача-прекондиціонера сировина, через проміжний бункер і живильник робочого органу (необхідні для регулювання подачі сировини в робочий орган), надходить до робочого органу.
Передбачається можливість введення в підготовлену сировину преміксів і добавок (в проміжному бункері).
Екструзія являє собою процес теплової обробки, стерилізації, дегідратації, текстуризаціі і гранулювання кінцевої продукції.
У екструдері комбікорм піддається короткочасному (4 … 6 сек.) тепловому впливу парою з наступним стисканням до тиску 30 атмосфер.
Оскільки час протікання процесу не перевищує 6 секунд вміст протеїну, а так само доступність лізину не знижуються.
На виході з експандера комбікорм потрапляє в зону низького тиску.
В цей момент відбувається як би спучування продукту, розриваються зв’язку на клітинному рівні, модифікується крохмаль, підвищується доступність вуглеводів для дії травних ферментів.
Поживні речовини при цьому стають більш доступними для перетравлення їх рибою, особливо для хижих видів.
Також зазначено, що після екструдування поліпшуються смакові якості кормів, проходить інактивація інгібіторів ферментів, нейтралізація деяких токсинів і знищення їх продуцентів, що важливо в годівлі риб.
Гарантійний період – 1 рік
Перед екструдуванням передбачена можливість додавання білкових і мінеральних добавок в сировину
Залиште Ваше повідомлення і контактні дані і наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом дня!