ЛІНІЯ ЕКСТРУДОВАНОГО КОРМУ
Корм зроблений на одній и тій же лінії, але:
В результаті різниця в продуктивності – близько 150 кг / год
Ми серійно виготовляємо машини і збираємо з них технологічні лінії для виробництва корму для домашніх тварин і риб.
Виробник устаткування: BRONTO
Устаткування і технічну підтримку можна замовити у представників в 23 країнах
ВАЖЛИВО:
Комплектність і характеристики машин в кормовій лінії залежать від базового рецепта корму.
Базовий рецепт – це той, з яким ви плануєте заходити на ринок: процентний склад корму, його форма, розмір гранул, питома вага.
Ми розуміємо, що з часом ваші рецепти будуть змінюватися.
Але бачення, з чим ви плануєте працювати, дозволяє підібрати оптимальний комплект устаткування ПІД ВАШ ПРОЕКТ.
НАШІ ВИМОГИ ДО РЕЦЕПТУ:
ЕЛЕКТРИКА:
Силова лінія (в цеху): min 250 кВт
ПАРОГЕНЕРАЦІЯ:
Екструдер Е1500: 70 … 140 кг / год
Сушарка BDP1000: max 430 кг / год
Споживання пару: max 570 кг / год
Ми можемо виготовити бункери з двухшнековие живильниками – для компонентів.
Ми можемо виготовити живильник мікродобавок.
Подача – на бункер-ваги.
Потім – вивантаження в змішувач.
На виході – суха суміш, готова для екструдування.
Подача в бункер екструдера або в оперативний бункер перед екструдером.
Ми вирішуємо це питання в складі компоновочного рішення лінії – коли відома рецептура і приміщення, в яких буде розміщено виробництво.
ОДНОШНЕКОВИЙ ЕКСТРУДЕР:
90 … 140 ° С – температура, до якої може нагрітися сировина – вимірюється перед вихіддною матрицею гвинтової частини екструдера.
До цієї температури кормосуміш розігрівається за 30 … 35 секунд, поки рухається від прекондиціонера до відсікача гранул.
Втрати кормових властивостей жирів, білкових компонентів і компонентів, що містять крохмаль – не встигає відбутися.
Відбувається часткова втрата вітамінів – тому вона компенсується збільшенням введення вітамінів в кормосмесь (перед екструдуванням).
На екструдері встановлені 2 охолоджуючих стакани – керуються через систему подачі води. Можливе підключення через чиллер (ми не виробляємо).
СТРІЧКОВА СУШАРКА:
В результаті екструдування / експандування, вологість кормової гранули може скласти 20 … 25%.
У сушарці проводиться дбайлива сушка продукту до вологості 8 … 10% і попереднє охолодження до max 40 ° С.
КОУТИНГ:
Так як жирність суміші перед екструдуванням обмежена max 8%, увесь інший жир за рецептом – вноситься в коутері.
Залежно від рецепта, додатково в гранулу вноситься від 5 до 30% жирів.
На етапі коутингу також вносяться:
ОХОЛОДЖЕННЯ:
Для того, щоб не відбувалося конденсації вологи в герметичних упаковках з кормом, після коутингу кормова гранула примусово охолоджується до max 5 ° С вище температури навколишнього середовища.
Після охолодження, гранула упаковується і відвантажується на склад готової продукції.
Пропонуємо зробити компонувальне рішення:
Залиште Ваше повідомлення і контактні дані і наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом дня!