ЛІНІЯ ЕКСТРУДОВАНОГО КОРМУ

Повернутись до каталогу

 

 

Продуктивність лінії екструдованого корму: від 250 до 2000 кг / год

 

Продуктивність лінії залежить від рецепта, якості сировини, встановленого обладнання і його налаштувань.

 

 

Корм зроблений на одній и тій же лінії, але:

  • різні рецепти
  • різні діаметри формують матриць

В результаті різниця в продуктивності – близько 150 кг / год

 

Ми серійно виготовляємо машини і збираємо з них технологічні лінії для виробництва корму для домашніх тварин і риб.

Виробник устаткування: BRONTO

Устаткування і технічну підтримку можна замовити у представників в 23 країнах

 

 

ВАЖЛИВО:

Комплектність і характеристики машин в кормовій лінії залежать від базового рецепта корму.

 

Базовий рецепт – це той, з яким ви плануєте заходити на ринок: процентний склад корму, його форма, розмір гранул, питома вага.

Ми розуміємо, що з часом ваші рецепти будуть змінюватися.

Але бачення, з чим ви плануєте працювати, дозволяє підібрати оптимальний комплект устаткування ПІД ВАШ ПРОЕКТ.

 

НАШІ ВИМОГИ ДО РЕЦЕПТУ:

  • Введення зернових компонентів: min 15%
  • Введення функціонального білку: необмежений
  • Введення нефункціонального білку: max 25%
  • Введення клітковини: max 25%
  • Вологість суміші перед виробництвом корми: 8 … 20%
  • Жирність суміші перед виробництвом корми: max 8%
  • Жирність корму після виробництва: max 35%

 

ЕЛЕКТРИКА:

Силова лінія (в цеху): min 250 кВт

 

ПАРОГЕНЕРАЦІЯ:

Екструдер Е1500: 70 … 140 кг / год

Сушарка BDP1000: max 430 кг / год

Споживання пару: max 570 кг / год

 

Ми можемо виготовити бункери з двухшнековие живильниками – для компонентів.

Ми можемо виготовити живильник мікродобавок.

Подача – на бункер-ваги.

Потім – вивантаження в змішувач.

На виході – суха суміш, готова для екструдування.

Подача в бункер екструдера або в оперативний бункер перед екструдером.

 

Ми вирішуємо це питання в складі компоновочного рішення лінії – коли відома рецептура і приміщення, в яких буде розміщено виробництво.

 

ОДНОШНЕКОВИЙ ЕКСТРУДЕР:

90 … 140 ° С – температура, до якої може нагрітися сировина – вимірюється перед вихіддною матрицею гвинтової частини екструдера.

До цієї температури кормосуміш розігрівається за 30 … 35 секунд, поки рухається від прекондиціонера до відсікача гранул.

Втрати кормових властивостей жирів, білкових компонентів і компонентів, що містять крохмаль – не встигає відбутися.

Відбувається часткова втрата вітамінів – тому  вона компенсується збільшенням  введення вітамінів в кормосмесь (перед екструдуванням).

На екструдері встановлені 2 охолоджуючих стакани – керуються через систему подачі води. Можливе підключення через чиллер (ми не виробляємо).

 

СТРІЧКОВА СУШАРКА:

В результаті екструдування / експандування, вологість кормової гранули може скласти 20 … 25%.

У сушарці проводиться дбайлива сушка продукту до вологості 8 … 10% і попереднє охолодження до max 40 ° С.

 

КОУТИНГ:

Так як жирність суміші перед екструдуванням обмежена max 8%, увесь інший жир за рецептом – вноситься в коутері.

Залежно від рецепта, додатково в гранулу вноситься від 5 до 30% жирів.

 

На етапі коутингу також вносяться:

  • Жиророзчинні і водорозчинні премікси
  • Гідралізованние добавки
  • Сухі добавки

 

 

ОХОЛОДЖЕННЯ:

Для того, щоб не відбувалося конденсації вологи в герметичних упаковках з кормом, після коутингу кормова гранула примусово охолоджується до max 5 ° С вище температури навколишнього середовища.

Після охолодження, гранула упаковується і відвантажується на склад готової продукції.

 

 

Пропонуємо зробити компонувальне рішення:

  • Для вашої продуктивності
  • Для вашого рецепта
  • Для ваших приміщень
  • Для ваших умов енергогенерації

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ

Залиште Ваше повідомлення і контактні дані і наші фахівці зв'яжуться з Вами протягом дня!

    * - обов'язкові поля

    або телефонуйте