Технологічні процеси

ВИРОБНИЦТВО КОРМІВ

Повернутись до каталогу

ПРИЗНАЧЕННЯ: для виробництва екструдованих кормів

  • для собак
  • для котів
  • для риб

 

Технологія екструдованого корму BRONTO підвищує засвоюваність компонентів корму, дозволяє змінювати питому вагу, форму і розмір кормової гранули.

 

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНЕ ЕКСТРУЗІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО КОРМУ:

  • Для підвищення засвоюваності: перетворює складні речовини в кормових інгредієнтах в легкоперетравлювані форми – у кормі. Вспінює структуру корму – покращує доступ для шлункових соків.
  • Для безпечності корму: завдяки термобаричній обробці, деактивуються шкідливі мікроорганізми.
  • Для керованого виробництва плаваючого, того що витає або потопаючого корму для риб

 

СХЕМА ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ

 

Вимоги до сировини:

  • вологість 7 … 12%
  • функціональний білок* в суміші: не обмежено
  • нефункціональний білок** в суміші: max 25%
  • жирність суміші: max 10%
  • засміченість: за нормами для зберігання

 

Жирність кормової гранули після виробництва: max 35%

* функціональний білок – білок, що не піддавався високотемпературній обробці:

(зберіг розчинність, жирозв’язуючу та вологозв’язуючу здатність)

 

** нефункціональний білок – білок з низькими функціональними властивостями

(розчинність, жирозв’язуюча та вологозв’язуюча здатність істотно знижені в результаті високотемпературної обробки)

 

 

Вимоги до приміщення:

  • температура: min 5 °С
  • наявність бетонованої підлоги з перепадом висоти не більше 5 мм на 1 м довжини при міцності бетонної основи не менше 30 Н / мм², вологість підлоги не повинна перевищувати 5%
  • для продуктивності 1000 кг / год: електрична потужність, заведена в приміщення: min 250 кВт
  • для продуктивності 1000 кг / год: теплогенерація: min 570 кВт

 

 

Як відбувається виробництво корму:

  • компоненти корму попередньо подрібнюються
  • інгредієнти змішуються відповідно до рецепту
  • суміш додрібнюється до фракції max 1/3 від розміру гранули
  • суміш екструдується при жирності max 10%
  • екструдована кормова гранула висушується до 8 … 10% при температурі max 80 °С
  • в гранулу вводиться max 30% жирів і ароматизаторів
  • корм охолоджується до 40 ± 5 ° С
  • кормова гранула сортується

 

Після виробництва корм подається на упаковку і складування.