Каталог машин

Олійні преси

Повернутись до каталогу

Маслопреси – це шнекові машини, що використовують для механічного віджиму олії з олійних культур. Це нехімічна технологія, що дозволяє отримувати ідеальні інгредієнти, такі як рослинна олія і макуха, для використання в кормовій промисловості.

Ми серійно виробляємо обладнання для механічного віджиму олії з соєвих бобів, насіння соняшнику, каноли, льону, оливкових кісточок, виноградних кісточок, насіння гірчиці і т. д.
Макухою називають шрот з соєвих бобів, соняшника, ріпаку або каноли із залишковим вмістом олії не більше 8 … 10%.

Що відбувається всередині автоматичного гвинтового олійного преса? Давайте коротко і легко пояснимо.
Сировина переміщається по кліті преса, подрібнюється і стискається. Під тиском олія просочується через зазори обойми преса і збирається в резервуар, розташований нижче. Олія фільтрується для видалення дрібних твердих частинок, очищається від інших речовин і може бути використано як компонент корму для худоби або як харчовий продукт.

Процес виготовлення олії, як правило, є основною метою наших клієнтів, але крім рослинної олії, ми також отримуємо макуху з вмістом олії 7 … 8% при температурі 105 … 120 °C. Після вивантаження макухи з олійного преса її охолоджують у охолоджувачі. Після цього кінцева температура макухи на 10 … 15 градусів вище температури в цеху, і отримана макуха готова до зберігання протягом до 3 місяців.

Технологічно маслопреси можна розділити на:

  • олійноекстракційні преси для попереднього механічного віджиму олії

  • експеллери, призначені для остаточного механічного віджиму олії

  • преси холодного віджиму олії (температура обробки до 60 ° C)

  • преси гарячого віджиму олії (температура обробки від 60 ° С)

Олійність насіння відрізняється одне від одного, що безпосередньо впливає на робочі параметри шнекового олійного преса, тому ми робимо кілька видів маслопресів, щоб забезпечити залишкову олійність макухи не більше 8%.

Ми комплектуємо заводи з виробництва олії таким чином, щоб максимально знизити олійність продукту, зберегти і поліпшити поживні властивості макухи, оптимально використовувати приміщення замовника.

Для заводу з переробки сої ми використовуємо технологічну схему екструдер – олійний – охолоджувач.
Для зниження антиживильних речовин в макусі і розігріву сировини перед пресуванням застосовується екструдер. Оліїстість бобів сої до 25% дозволяє знизити масличность макухи до 8% за один віджимання. Для збереження кондицій протеїну використовується охолоджувач.

Насіння каноли містить до 45% жиру. Тому, в технологічну схему заводу переробки каноли додається попереднє пресування: прес – екструдер – прес – охолоджувач.
Перший олійний прес знижує олійність сировини до 23 … 25% при температурі до 55 … 60 °С. Потім сировина розігрівається в екструдері до 105 … 120 °С – для поліпшення виходу олії. Після другого віджиму в пресі-експеллері жирність макухи становить 8 … 10%. Після фінального віджиму, макуха подається на охолодження, а вироблена олія каноли подається на відстоювання і фільтрацію.

Технологічна схема лінії переробки соняшнику аналогічна ріпаку / каноли: прес – екструдер – прес – охолоджувач.
Відмінність в тому, що соняшник містить не тільки 42 … 52% жирів, а й 15 … 20% лушпиння. Перед віджиманням до 70% лушпиння необхідно видалити.

Маслопреси BRONTO мають зручну конструкцію для експлуатації та обслуговування, високу зносостійкість пресової камери преса від 5000 тонн переробленої сировини. Олійні преси, гвинти, зеєри, підшипникові вузли, двигуни спроектовані так, щоб витримувати подвійне і навіть потрійне перевантаження номінальної потужності. Маслопрес BRONTO легко збирати і розбирати без додаткового підйомного обладнання. Гарантуємо високу виробничу потужність, надійність і безперебійну роботу.

Купуйте наші шнекові преси для безперервного ефективного і економічно вигідного віджиму рослинної олії.