Лінії переробки

Технологія переробки сої

Повернутись до каталогу

ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕРАБОТКИ СОЇ

 

ПРИЗНАЧЕННЯ:
  • виробництво високобілкового компонента кормів
  • виробництво рослинної олії

 

Технологія виконує лущення, подрібнення і теплову обробку бобів сої, обробку тиском, зменшення вмісту інгібітора трипсину (рівня уреази), відбір пари та віджим олії з повножирової сої.

 

 

 

ОПИС ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ СОЇ

 

ПРОДУКТ:
  • СОЕВА ОЛІЯ
  • СОЄВА МАКУХА (олійністю 7 … 8%) (Уреаза: 0,05 … 0,2 рН)

 

СИРОВИНА:
  • соя, лущена соя – min 12 т/доба

 

ОЧИЩЕННЯ СИРОВИНИ:

Боби сої очищаються на сепараторах в млиновіому режимі:

  • видаляються легкі і важкі домішки
  • при необхідності – ділять на фракції
  • вміст сторонніх домішок не більше 3%
ВОЛОГІСТЬ СИРОВИНИ:

Для оптимізації процесів екструзії і пресування сою безпосередньо перед переробкою досушують.

  • Оптимальна вологість сої (для максимального виходу олії): 8 … 9%.

 

 

УМОВИ ДЛЯ РОБОТИ:
  • силова лінія (в цеху): min 160 кВт
  • площа виробничого приміщення: min 200 м²
  • площа складу сировини: min 250 м²
  • площа складу підлогового зберігання макухи: min 300 м²

 

ВИМОГИ ДО ПРИМІЩЕННЬ:
  • Перепад висот статі: 5 мм / м
  • Температура в пріміщенні: min 5 °C

 

 

ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕРОБКИ СОЇ: обов’язкові елементи

1) ЗБЕРІГАННЯ СИРОВИНИ:
  • Склад: від 250 м²

 

2) ПІДГОТОВКА СИРОВИНИ:
  • Очищення сировини: за нормами для зберігання
  • Досушування сировини: до 8 … 10%

 

3) ВИДАЛЕННЯ ОБОЛОНОК СОЇ:
  • Видалення клітковини: до 5% від ваги сировини
  • Збільшення питомої ваги протеїну в макусі: на 2 … 3%

 

4) ЕКСТРУДУВАННЯ:
  • Розігрів сировини: 120 … 150 ° C
  • Зниження активності уреази: до 0,05 … 0,2 рН
  • Зниження вологості: на 1 … 3%

 

5) ВІДЖИМ СОЄВОЇ ОЛІЇ:
  • Виробництво макухи: протеїн 40 … 48%; олійність max 8%
  • Виробництво олійність: вміст твердих залишків до 3%

 

6) ОХОЛОДЖЕННЯ МАКУХИ:
  • Зменшення температури: зменшення температури до +5 … 10 ° C в порівнянні з навколишнім середовищем

 

7) ОЧИСТКА / ФІЛЬТРАЦІЯ ОЛІЇ:
  • Зменшення вмісту домішок: видалення до 90% домішок

 

8) ЗБЕРІГАННЯ МАКУХИ:
  • Склад зберігання на підлозі: від 300 м²

 

9) ЗБЕРІГАННЯ ОЛІЇ:
  • Склад ємностей: від 70 м³

 

10) ЛАБОРАТОРІЯ:

Визначення вмісту жирів і протеїну, вологості, активності уреази